UX Designer

Job description

Hou jij als UX Designer van pionieren? Heb jij bakken energie en overtuigingskracht? Dan kan jij je waarschijnlijk goed vinden in deze positie waar UX nog verder op de kaart gezet moet worden binnen Portbase.


Be smart. Join us.

Duizenden organisaties werken dagelijks met Portbase, en dat aantal blijft hard groeien. In Nederland en zeker ook internationaal. Het is daarom van groot belang dat onze applicaties gebruiksvriendelijk zijn en dat onze klanten zoveel mogelijk zelfstandig kunnen werken. Om te zorgen dat we onderscheidend blijven in de markt willen we het gebruiksgemak van onze applicaties verder vergroten en daarmee onze klantbeleving naar een nog hoger niveau brengen. Onze klanten moeten met plezier onze services willen gebruiken en idealiter willen ze niet meer zonder. Dit is de reden dat we opzoek zijn naar een UX Designer om samen met onze collega Yannick het verschil te gaan maken. Als UX Designer maak jij direct impact op onze community en is jouw bijdrage direct terug te vinden in de waardering van onze klanten.


Highlights:

 • Als UX Designer help je mee om de Nederlandse havens de slimste van Europa te maken.
 • Jouw werk wordt gebruik door klanten als Heineken, Samsung, Nike en Ikea.
 • Je gaat bouwen aan producten en meedenken over de visie, je wordt vanaf het begin af aan betrokken!


Omschrijving van je professionele missie:

Als UX Designer werk je in multidisciplinaire teams die end-to-end verantwoordelijk zijn voor een eindproduct. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Cargo Controller, ons product voor importeurs, waarmee ze hun lading via ‘track & trace‘ kunnen volgen en import regelingen kunnen communiceren met terminals en douane.


Als UX Designer ben jij dé specialist in het ontwerpen en creëren van een waardevolle gebruikerservaring voor de klanten van de webapplicaties voor klanten van Portbase. Jij bent verantwoordelijk voor kwantitatieve en kwalitatieve research met gebruikers, je ontwikkelt schermontwerpen en werkende prototypes om de klanten en de development teams mee te nemen in jouw visie.


Je werkt samen met product owners en businessanalisten om een visie op te stellen voor bestaande en nieuwe producten. Met ontwikkelaars werk je samen om je ontwerpen te realiseren.


Op het vlak van UX Design is er nog genoeg te doen het wordt jouw taak om nieuwe projecten op het gebied van UX te gaan aanjagen. Daarnaast willen we je graag inzetten om bestaande applicaties te verbeteren.

Jij bezorgt onze klanten een optimale klantreis!


Dit heeft Portbase jou te bieden:

 • Kantoor op loopafstand van Station Blaak en De Markthal; na je lunch wandel je voldaan terug.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, net als met de business requirements heb jij de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open.
 • Briljante werksfeer; o.a. een heuse ontspanningsruimte met tafeltennistafel, maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch en maandelijkse borrels.
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.

Job requirements

We zoeken jou als je ons kan verrijken met:

 • 3 tot 5 jaar werkervaring als UX Designer.
 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Kennis van design patterns.
 • Zelfstandigheid; je weet je rol zelfstandig in te vullen in een multidisciplinair team met Product Owners, Business Analisten en Developers
 • Kennis en kunde om zelfstandig een ontwerpproces met onderzoek, ontwerpen van voorstellen en validatie te kunnen leiden.
 • Nieuwsgierigheid; je bent altijd op zoek naar kansen om de ervaring van onze gebruikers verder te verbeteren.
 • Conceptueel denkvermogen: je kunt werken van globaal concept naar details.
 • De skills om jouw ideeën concreet te maken en te communiceren naar collega’s en klanten.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.


Over Portbase

In de havenlogistiek is communicatie essentieel. Een veelvoud aan organisaties moet gezamenlijk lading door de ketens heen vervoeren en overdragen aan opvolgende spelers in het proces. Portbase, dochter van de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam, zorgt er als IT-bedrijf voor dat alle partijen in de haven met elkaar in verbinding staan. Van rederij tot achterlandvervoerder en van Douane tot verlader. Al deze partijen zijn verbonden op het Port Community Systeem en delen actief data met elkaar. Op die manier weten importeurs precies waar hun lading is, kunnen vervoerders aangeven wanneer ze lading komen afhalen en kunnen terminals de afhandeling van schepen steeds efficiënter plannen.  We verwerken meer dan 90 miljoen transacties per jaar voor gebruikers binnen meer dan 5000 organisatie.