Test Automation Engineer

Job description

Highlights:

 • Als ervaren specialist draag je kennis en ervaring door samen te werken met verschillende talenten;
 • Aanspreekpunt voor onder andere het Developers team, Business Manager, Product Owner, maar ook de Service Desk en het PCS team;
 • In tijden van groei en veranderingen ben jij onze rots in de branding.

Omschrijving van je professionele missie:

Als Test Automation Engineer ga je bij Portbase geautomatiseerd testen verder op de kaart zetten. Dit betekent een zeer nauwe samenwerking in de scrumteams met onze Java-Developers. In deze rol ga je niet alleen samenwerken met ons Developers maar ook met de Business Manager, Product Owner, Service Desk en het PCS team.

Je bent zo accuraat dat tijdens jouw analyses volledig overzicht houdt over alle details. Tijdens het proces zie je mogelijkheden en zet je deze om een werkbaar concept.

Devops en Test Automation geeft je energie. Je ziet uitdagingen en kansen in doorontwikkeling Identity oplossing en ontwikkeling Access Management oplossing.

Als ervaren specialist heb je de ambitie om door te ontwikkelen. Als er een trial of error ontstaat ben je vasthoudend genoeg om niet af te wijken van jouw ontwikkelde concept. Je bied een helpende hand als het gaat om je collega’s. Het besturen van een team is voor jou peanuts; je ziet iemand zijn of haar talent en kan deze naar boven brengen en stimuleren om te groeien.

Job requirements

We zoeken jou als Test Automation Engineer als je ons kan verrijken met:

 • Een pakket van systeemkennis zoals; Cypress, Pytest, Python, AWS Serverless Stack en IAM.
 • Je wilt graag jouw kennis en ervaring verder verbreden binnen een organisatie met ambities.
 • Projecten zoals WEB en API Service ontwikkeling krijg jij energie van en weet je helemaal eigen te maken.
 • Je bent helemaal thuis in Agile.

Dit heeft Portbase jou te bieden:

 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Iedere maand salaris; aan het einde van het jaar zelfs twee keer.
 • Een flexibele werkplek vanuit jouw eigen huis; een werkplek voorzien van de noodzakelijke tools.
 • De mogelijkheid om je werk en prive situatie zo optimaal mogelijk te combineren. Na je virtuele meeting(s) neem je even een break om de hond uit te laten of je pakt de mogelijkheid om vóór 17.00 nog even een uurtje sportief aan de slag te gaan.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, net als met de architectuur heb jij de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open. Sterker nog we zoeken een Test Automation Engineer die met veel nieuwe ideeën en een frisse kijk aan de slag gaat!
 • Het wij-gevoel we organiseren waar het kan offline maar momenteel veel al online activiteiten met je team maar ook bedrijfsbreed om je onderdeel te laten voelen van Portbase en kan je altijd je collega uitnodigen voor een virtuele werkdate.
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • Goede secundaire voorwaarden; reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.

Be smart. Join us.

Het doel: “Het voorspelbaar, efficiënt en effectief ontwikkelen van betrouwbare IT-oplossingen met zoveel mogelijk klantwaarde op een modern technologisch platform voor boven gemiddeld complexe logistieke processen”. We zijn ambitieus. We zijn een multi sided platform en werken hard aan nieuwe diensten en innovatie. Op dat gebied hebben we al zaken gerealiseerd (denk aan het voorspellen van de vervolgmodaliteit op een terminal en een betrouwbare tijdsindicatie wanneer een schip vertrekt), maar is nog veel winst te behalen. Kom ons daarbij helpen!

Over Portbase

In de havenlogistiek is communicatie essentieel. Een veelvoud aan organisaties moet gezamenlijk lading door de ketens heen vervoeren en overdragen aan opvolgende spelers in het proces. Portbase, dochter van de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam, zorgt er als IT bedrijf voor dat alle partijen in de haven met elkaar in verbinding staan. Van rederij tot achterlandvervoerder en van Douane tot verlader. Al deze partijen zijn verbonden op het Port Community Systeem en delen actief data met elkaar. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.