Skip to content

Tech Lead

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandIT

Functieomschrijving

Highlights:

 • Je bent onderdeel van het DevOps team; je ontwikkelt mee en zit nog volop in de techniek.
 • Ruimte voor jouw visie en de verantwoordelijkheid om deze uit te dragen en te realiseren.
 • Je hebt direct impact op de logistiek in de haven.

Omschrijving van je professionele missie

Bij Portbase dragen we met onze producten iedere dag direct bij aan de Nederlandse Havenlogistiek. De kwaliteit en toegevoegde waarde van ons Portbase Community Systeem maakt ons enthousiast en trots. En door de inzet van moderne tooling ontwikkelen we betrouwbare software met zoveel mogelijk klantwaarde. Om dit niveau vast te kunnen houden en te blijven innoveren zijn we op zoek naar jou!

Jij zorgt er als Technical Lead voor dat Portbase een future proof visie heeft op o.a. cloud infrastructuur, backend, front-end & de operationele automatisering. Jij weet binnen je team een sterke technische domeinvisie neer te zetten én door te ontwikkelen. Je hebt kennis en ervaring met domain driven design en event driven architecturen. Samen met de engineeringteams en de architecten zet je business vraagstukken om naar vaste en kwalitatief hoogwaardige technische designs. Doordat jouw technische output van hoog niveau is ben jij als Technical Lead ‘Leading by Example’. Als meewerkend voorman sta je met je voeten in de klei. Hierin gaat je verantwoordelijkheid door tot op code niveau.

Daarnaast vind je als Technical Lead een constructieve teamcultuur belangrijk en is dit zichtbaar in jouw team. Bij de teamleden stimuleer je zowel de persoonlijke ontwikkeling op technische vaardigheden als ook op competentieniveau. Door jouw uitstekend stakeholdermanagement zijn processen, doelen en resultaten in lijn met elkaar en weet je wat er buiten je team speelt en hoe je hier invloed op kan uitoefenen.

In praktijk ziet de verdeling van je tijd er ongeveer zo uit

 • Hands-on meewerken (ontwikkelen) als Software Engineer en het uitdragen van je visie (70%)
 • Begeleiding en kennisontwikkeling in het team (15%)
 • Proces- en stakeholder management (15%)

Team Achterland
Dit team ontwikkelt en onderhoudt slimme services voor de weg-, binnenvaart- en spoorsector. Belangrijke stakeholders voor dit team zijn alle vervoerders, containerterminals in de haven en in het achterland.

Dit heeft Portbase jou te bieden

 • Een flexibele werkplek op loopafstand van Station Blaak en De Markthal.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open.
 • Prettige werksfeer; met een ontspanningsruimte, maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch en borrels.
 • Innovatieve werkomgeving; wij zijn “fast followers”, zodra er adoptie is van nieuwe technologie volgt Portbase als “early adopter” kort daarop.
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Iedere maand salaris; aan het einde van het jaar zelfs twee keer.
 • Salaris tot 80K bruto per jaar; inclusief een 13e maand.

Vereisten

We zoeken jou als je ons kan verrijken met

 • Ervaring binnen een complexe omgeving (high volume processing) waar concepten als DDD, Event Driven en Event Sourcing in de praktijk worden toegepast. Ervaring met Kafka en Axon is hierin een grote pré.
 • Bewezen bekwaamheid in het ontwikkelen binnen een vergelijkbare omgeving als die van ons.
  Een greep uit de technieken/tools/concepten binnen Portbase; Java 11/12, Angular 8, Cloud, AWS, CI/CD, MicroServices, Design Patterns, DDD, Serverless, etc.
 • Een agile mindset en de wens om te werken in een DevOps cultuur: bijvoorbeeld het opzetten van CI/CD pipelines.
 • Analytisch denkvermogen om problemen te kunnen analyseren binnen het complexe domein van Portbase.
 • Brede en up-to-date technische kennis die je goed bijhoudt.
 • Actieve kennisdeling binnen je team en de organisatie.
 • Sterke vaardigheden op het gebied van proces- en stakeholdermanagement.
 • Het uitdragen van jouw visie en het kwaliteitsgericht en resultaat gedreven te werk gaan.


Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, initiëren ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.

We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.

Keeping things moving

Portbase bestaat 20 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende Port Community Systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 20 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs.

of