Skip to content

Software Engineer

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandTechnology

Functieomschrijving

Highlights

 • Je bent onderdeel van een DevOps team
 • Je werkt mee aan het innoveren van ons landschap zodat we weer volledig up to date zijn
 • Je begeleidt junior Software Engineers

Omschrijving van je professionele missie

Als gepassioneerde en ervaren Software Engineer binnen Portbase help je ons om waarde voor onze klanten en interne teams te vergroten via gepersonaliseerde communicatie. Messaging zoals e-mails, chats of pushmeldingen; op het juiste moment de juiste boodschap via het juiste kanaal is cruciaal! Dit is een kans om impact te hebben op duizenden van onze klanten en onze interne organisatie. Daarnaast help je ons om onze infrastructuur te innoveren door onderhoud aan het legacy systeem en het moduleren hiervan zodat het op een up to date techstack draait volgens de nieuwste standaarden. Dit doe je terwijl je samenwerkt met de ambitieus en kundig team.


Word je enthousiast van bovenstaand profiel? Onze teams werken scrum, denken agile en maken als organisatie de beweging richting een complete cloudification van het landschap en een DevOps cultuur. In onze omgeving draagt iedereen bij. Communicatieve vaardigheden, initiatief en passie zijn voor ons belangrijk. We verwachten dat je geregeld voor een whiteboard staat om je ideeën uit te dragen en tegelijkertijd ook open staat voor suggesties van anderen. Daarnaast ben jij de go-to-person voor onze junior engineers. Je helpt ze verder ontwikkelen in hun vakgebied en motiveert ze om het beste uit zichzelf te halen.

Vereisten

We zoeken jou als je ons kan verrijken met

 • Minimaal 3 jaar evaring als full stack Software Engineer in een Java omgeving. Angular kennis is een pré.
 • Ervaring binnen een complexe omgeving (high volume processing) waar concepten als DDD, Event Driven en Event Sourcing in de praktijk worden toegepast. Ervaring met Kafka en Axon is hierin een grote pré.
 • Ervaring in een serverless omgeving en met het gebruik van cloud services (bij voorkeur in AWS; Terraform, Lamba, S3).
 • Een greep uit de technieken/tools/concepten binnen Portbase; Java 11/12, Angular 8, Cloud, AWS, CI/CD, MicroServices, Design Patterns, DDD, Serverless, etc.
 • Analytisch denkvermogen om problemen te kunnen analyseren binnen het complexe domein van Portbase.
 • Een agile mindset en de wens om te werken in een DevOps cultuur: bijvoorbeeld het opzetten van CI/CD pipelines.
 • De ervaring en skills om junior engineers te begeleiden.
 • Een ondernemend karakter.


Dit heeft Portbase jou te bieden

 • Kantoor op loopafstand van Station Blaak en De Markthal
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, net als met je code heb jij de regie, wij faciliteren
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open
 • Prettige werksfeer
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Iedere maand salaris; aan het einde van het jaar zelfs twee keer

Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, initiëren ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.

We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 140 miljoen transacties per jaar via 40 verschillende services.


Keeping things moving

Portbase bestaat 20 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende Port Community Systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 20 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs.

of