Skip to content

Servicemanager

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandOperations

Functieomschrijving

Highlights

 • Als Servicemanager bij Portbase zorg jij dat Servicemanagement op een hoger niveau komt te staan.
 • Jij bent hét aanspreekpunt voor onze corporate klanten op het gebied van SLA’s en de contracten.
 • Je maakt direct impact; we hebben al heel veel gedaan maar er is nog genoeg te doen en we vertrouwen volledig op jouw expertise!

Omschrijving van je professionele missie als Servicemanager

Als Servicemanager binnen Portbase is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze corporate klanten een optimale dienstverlening ervaren. Jij zorgt dat wij onze processen en procedures optimaal inzetten om de afspraken die wij met onze klant hebben gemaakt na te komen. Tegelijkertijd weet jij onze klant ook aan te geven wat wel en niet realistisch is. Je houdt toezicht op de gecontracteerde dienstverlening en komt proactief met verbetervoorstellen. Je communiceert goed met alle betrokken partijen, je weet de gekozen aanpak te onderbouwen en creëert begrip, overzicht en inzicht.


Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van dienstverlening naar klanten zoals overeengekomen in de SLA’s en DAP’s. Dit is inclusief het implementeren van een Portbase brede manier van werken op het gebied van Servicemanagement. Daarnaast voer je voor het Port Community System (PCS) contract en leveranciersmanagement uit, evalueert en optimaliseert deze.


Wij vertrouwen op jouw expertise als het gaat om leveranciersmanagement, incidentmanagement en changemanagement. Je bent de primaire contactpersoon voor onze corporate klanten en daarnaast voer je contractmanagement uit voor de ingekochte diensten ten behoeve van ons Port Community System.


Dit heeft Portbase jou te bieden als Servicemanager

 • De mogelijkheid om hybride te werken. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers een goede balans ervaren tussen thuis en kantoor.
 • Een modern en aantrekkelijk kantoor waar we zorgen dat alle ongeveer 130 medewerkers betrokken en verbonden zijn. Het kantoor ligt op loopafstand van Station Blaak en De Markthal; na je lunch wandel je voldaan terug.
 • Briljante werksfeer; o.a. een heuse ontspanningsruimte met tafeltennistafel, maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch en maandelijkse borrels.
 • Een organisatie waar samenwerking en het delen van kennis actief wordt gestimuleerd. Zo organiseren wij allerlei interactieve kennissessies waar je bij wilt zijn.
 • Tijd en aandacht voor jouw (persoonlijke) ontwikkeling. Door dit te stimuleren verbinden wij de organisatiedoelen met individuele medewerkers. Jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open
 • Een unieke missie; we werken samen met de haven community om de Nederlandse havens en logistiek tot de slimste van Europa te maken. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Iedere maand salaris; aan het einde van het jaar zelfs twee keer.

Vereisten

We zoeken jou als Servicemanager als je ons kan verrijken met

Belangrijkste skills en ervaring om succesvol te kunnen zijn in deze functie binnen Portbase:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • ITIL 3/4 certificering;
 • Minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van Service (Level) Management;
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van Project Management/ Projectmatig werken;
 • Je bent oplossingsgericht met een sterk gevoel voor kwaliteit;
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse- en Engelse taal.


Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, starten ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.
We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 140 miljoen transacties per jaar via 40 verschillende services.

Keeping things moving

Portbase bestaat 20 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende port community systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van ketenbrede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 20 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs.

of