Overslaan naar content

Service Manager Interne Automatisering

Hybride
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Operations

Functieomschrijving

Highlights van jouw functie als Service Manager Interne Automatisering

 • Als Service Manager ben je het aanspreekpunt voor onze interne automatisering.
 • Je coacht en begeleidt je collega's van de helpdesk.
 • Je maakt direct impact; in een groeiende organisatie blijven we professionaliseren, daarom is er nog genoeg te doen en vertrouwen we volledig op jouw expertise!


Omschrijving van je professionele missie als Service Manager Interne Automatisering

Als Service Manager Interne Automatisering ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en stabiliteit van de te leveren IT-diensten. Je maakt en bewaakt afspraken met ICT dienstverleners op een zodanige manier dat deze is afgestemd op de behoeften, doelstellingen en uitdagingen van Portbase.


Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het Service Management team wat bestaat uit een Helpdeskmedewerker, twee Functioneel Beheerders, een Service Manager (externe dienstverlening) en een Contract Manager, om de dagdagelijkse operationele dienstverlening te kunnen borgen. In samenwerking met je manager stel je de benodigde budgetten af en maak je plannen om de continuïteit van de dienstverlening te kunnen borgen. Je ondersteunt de organisatie door het aanschaffen en beheren van alle benodigde bedrijfsmiddelen, inclusief de bijbehorende contracten en licenties.


Met de collega’s van je afdeling stem je de knelpunten en behoeften af op het vlak van interne automatisering. Je vertaalt de in- en externe ontwikkelingen en behoeftes naar de eisen die dit stelt aan interne automatisering (infrastructuur en servicelevel). Hieruit vloeien afspraken/contracten/SLA’s met externe dienstverleners, deze beheer en onderhoud je om de juiste dienstverling te kunnen borgen.


Dit heeft Portbase jou als Service Manager Interne Automatisering te bieden

 • Salaris volgens beloningsmodel Baarda, waardoor we marktconform, eerlijk en transparant belonen naar toegevoegde waarde en een 13e maand
 • Voortdurend leren en ontwikkelen met de Portbase Academy, ons uitgebreide leerplatform;
 • Vitaliteitsbudget van €250,- per jaar.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, vakantiegeld etc.
 • Kantoor op loopafstand van Station Blaak en De Markthal.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan open voor jouw ideeën.
 • Prettige werksfeer; met o.a. een ontspanningsruimte en maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch of borrel. Koffie van Heilige Boontjes, net als Heilige Boontjes geloven wij in een samenleving waarin iedereen een kans en heerlijke kop koffie verdient.
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.

Vereisten

We zoeken jou als Service Manager Interne Automatisering als je ons kan verrijken met

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal twee jaar werkervaring als Service Manager;
 • ITIL 3/4 certificering is een pré;
 • Het vermorgen om oplossingsgericht te werk te gaan;
 • Een hands-on mentaliteit met een sterk gevoel voor kwaliteit;
 • Uitmuntende stakeholdermanagementvaardigenheden;
 • Ervaring en kennis van netwerken en cloud omgevingen;
 • Ervaring met User management interne automatisering tooling;
 • Goede kennis van de Nederlandse- en Engelse taal.


Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, initiëren ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.

We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.


Keeping things moving

Portbase bestaat 21 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende Port Community Systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 21 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Sollicitatieprocedure

Stap 1: Een van onze recruiters neemt contact met je op.

Stap 2: Een 1e interview online via Teams met de huidige Service Manager Interne Automatisering en de Service Manager.

Stap 3: Een online assessment in de vorm van een game die je vanuit huis kan maken in maximaal 30 minuten.

Stap 4: Een 2e interview bij ons op kantoor met de je toekomstig leidinggevende; Operations Manager en een Agile Lead.

Stap 5: Een aanbod.

Stap 6: Je ontvangt je contract en wij starten de pre-employment screening. De screening wordt uitgevoerd door een externe partij.


Wil je meer weten over deze vacature of het werken bij Portbase, neem contact op met een van onze recruiters Shanti of Yen via werkenbij@portbase.com


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs. Voor deze vacature staan wij niet open voor een ZZP of tijdelijke invulling.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar