Public Relations Officer

Job description

Highlights van jouw functie als Public Relations Officer:

 • Jij zorgt voor dé reputatie en positionering van Portbase!
 • Je neemt de verantwoordelijkheid voor zowel reputatiemanagement als brandmanagement.
 • Je bent regisseur en uitvoerder tegelijk.


Omschrijving van je professionele missie als Public Relations Officer:

Met een functie binnen het team Business Relations & Communications, ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de Corporate Identity. Je visualiseert en implementeert de uitingen van Portbase extern. Structureel waarborg je deze uitingen, wat zorgt voor een eenduidig verhaal over Portbase.


Jij bent verantwoordelijk voor de reputatie en positionering van Portbase en ons merk. Je denkt na over de manier waarop we nu dingen doen en komt met verbetervoorstellen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het opzetten van ons PR en mediabeleid. Je stelt richtlijnen op, borgt deze en je zoekt proactief de samenwerking op met onze Marketingafdeling.


Intern ben je de adviseur, sparringpartner en coördinator en ondersteun je de Directie, de manager Business Relations & Communications en de rest van het leadershipsteam. Jij zorgt ervoor dat je Portbase op proactieve wijze met frisse nieuwe concepten op een andere manier op de kaart zet terwijl je continue ons waardevolle netwerk versterkt, intensiveer en uitbreidt. Als woordvoerder coördineer en bereid je de lijn voor ten behoeve van congressen, interviews en evenementen. Daarbij bewaak je ons imago en biedt je ondersteuning bij crisis- en issuemanagement.


In deze functie versta je de kunst om met politieke sensitiviteit en strategisch inzicht de belangen van Portbase te behartigen. Je denkt vooruit en anticipeert op snel veranderende omstandigheden. Je bent regisseur en uitvoerder tegelijk, bedenkt de strategie en voert gesprekken met relevante externe belanghebbenden.


Als Public Relations Officer ga je onze corporate affairs strategie richting de diverse stakeholders verder uitbouwen. Je start met een stevige en realistische visie op public affairs en corporate communicatie en vertaalt deze door naar richtlijnen, concrete actie- en communicatieplannen die je samen met je collega’s gaat uitvoeren.


Jij weet als geen ander wat er nodig is om Portbase in de schijnwerpers te zetten. Met behulp van jouw sterke en relevante netwerk zorg je ervoor dat Portbase en de waarde van ons Port Community Systeem voor de havenlogistiek onder de aandacht blijft bij onze klanten, stakeholders en overige betrokkenen. Met jouw proactieve, resultaatgerichte houding breng je nieuwswaardige verhalen de wereld in, waardoor iedereen ons merk en onze missie leert kennen.


Dit heeft Portbase jou nog meer te bieden als Public Relations Officer:

 • De mogelijkheid om hybride te werken. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers een goede balans ervaren tussen thuis en kantoor.
 • Een modern en aantrekkelijk kantoor waar we zorgen dat alle ongeveer 130 medewerkers betrokken en verbonden zijn. Het kantoor ligt op loopafstand van Station Blaak en De Markthal; na je lunch wandel je voldaan terug.
 • Briljante werksfeer; o.a. een heuse ontspanningsruimte met tafeltennistafel, maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch en maandelijkse borrels.
 • Een organisatie waar samenwerking en het delen van kennis actief wordt gestimuleerd. Zo organiseren wij allerlei interactieve kennissessies waar je bij wilt zijn.
 • Tijd en aandacht voor jouw (persoonlijke) ontwikkeling. Door dit te stimuleren verbinden wij de organisatiedoelen met individuele medewerkers. Jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open
 • Een unieke missie; we werken samen met de havencommunity om de Nederlandse havens en logistiek tot de slimste van Europa te maken. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Iedere maand salaris; aan het einde van het jaar zelfs twee keer.

Job requirements

We zoeken kandidaten op meerdere ervaringsniveau die ons kunnen verrijken met:

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding op het gebied van communicatie, marketing of journalistiek;
 • Je beschikt over 5-10 jaar relevante werkervaring binnen (corporate) communicatie of bij een Pr-bureau;
 • Je hebt kennis van of affiniteit met zowel de maritieme en/of de logistieke sector
 • Je hebt een proactieve houding en een hands-on mentaliteit.
 • Je hebt een uitgebreid en relevant netwerk en/of je bent in staat dit op te bouwen.
 • Je weet prioriteiten te stellen en om te gaan met deadlines.
 • Je bent een teamspeler en kunt goed samenwerken met medewerkers uit verschillende disciplines.
 • Je taalbeheersing van de Nederlandse en Engelse taal is bovengemiddeld;

Be smart. Join us.

“Ons doel: “De Nederlandse haven community en daarmee de havens, de slimste van Europa te maken." We zijn ambitieus. We willen onze positie verstevigen en naamsbekendheid vergroten nationaal maar zeker ook Internationaal.” Om dit te bereiken ben jij als Public Relations Officer een essentieel onderdeel van onze organisatie. Als Public Relations Officer zorg jij voor de visualisatie en manifestatie van onze corporate identity. Door jou blijft onze “nieuwe” identiteit structureel gebord. Jij bent medeverantwoordelijk voor het vervullen van onze ambitie! Ga jij deze uitdaging aan? Kom ons versterken!


Sollicitatie procedure

Stap 1: Een van onze Recruiters neemt contact met je op

Stap 2: Een digitale kennismaking met je toekomstige Manager en een van onze Recruiters Naomi en Evelien

Stap 3: Een online assessment in de vorm van een game die je vanuit huis kan maken in maximaal

16 minuten

Stap 4: Een verdiepend gesprek bij voorkeur bij ons op kantoor met een van je belangrijke stakeholders en onze Managing Director 

Stap 5: Een aanbod

Stap 6: Je ontvangt je contract en wij starten de pre-employment screening


Diversiteit

Wij willen de diversiteit in ons bedrijf verhogen en nodigen daarom nadrukkelijk vrouwen, mensen met een andere culturele achtergrond uit om te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid hebben kandidaten uit deze doelgroepen de voorkeur.