Skip to content

Product Owner Rail

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandIT

Functieomschrijving

Highlights

 • Als Product Owner ben je volledig verantwoordelijk voor de strategie en uitvoering van jouw product roadmap.
 • Je komt terecht in het team Achterland. We bouwen samen aan een high performing team.
 • We hebben een visie op het product ontwikkeld, je springt dus op een rijdende trein maar hoe je op de eindbestemming komt en of deze onderweg nog moet wijzigen bepaal je zelf! Steeds belangrijker binnen Portbase is de samenhang tussen de verschillende business lines en producten binnen Portbase. Samen met de andere Product Owners kijken jullie integraal hoe we de belangrijkste thema’s gezamenlijk tot een goede propositie naar de community kunnen brengen.


Team Achterland

Dit team ontwikkelt en onderhoudt slimme services voor de weg-, binnenvaart- en spoorsector. Belangrijke stakeholders voor dit team zijn alle vervoerders, containerterminals in de haven en in het achterland. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het onderdeel rail/spoorsector.


Omschrijving van je professionele missie

Als Product Owner speel je een kritieke rol in het doorvertalen van de strategische doelen van Portbase naar jouw roadmap. Jij draagt als Product Owner zorg voor de doorontwikkeling van de dienstverlening. Je schakelt met terminals, rail operators, tractie leveranciers, Douane, expediteurs en importeurs.  Jouw diensten helpen de community om efficiënt en transparant met elkaar samen te werken zodat er zo min mogelijk oponthoud in de havens en daarbuiten is.


Jij wordt omschreven als een netwerker die intern en extern gemakkelijk zijn weg weet te vinden. In jouw oplossing draait alles om het gemak voor de klant, doordat je binnen de brede variatie van afnemers de gemene deler weet te vinden. Jij staat stevig in je schoenen en weet interne en externe stakeholders te overtuigen van gemaakte keuzes.


Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van je producten. Samen met je enthousiaste en zelfsturend DevOps-team zorg je ervoor dat jouw producten klaar zijn voor vandaag en de toekomst. Je kunt snel schakelen en je bent in staat om met meerdere aandachtgebieden binnen het domein tegelijk actief te zijn.


In samenwerking met de afdelingen Business Development en Sales weet je door de juiste proposities de markt te bewegen. Daarnaast weet je door middel van uitstekend stakeholder management intern en extern de juiste combinaties te vinden. Je staat in nauw contact met klanten en leveranciers maar regelmatig schakel je ook met de verschillende interne afdelingen en management.


Jij bent onder andere verantwoordelijk voor

 • Het uitdragen en verstevigen van de visie voor je producten en dienstverlening. 
 • Het volgen van relevante marktontwikkelingen binnen jouw marktsegment. Denk aan ontwikkelingen op gebied van haven logistieke (import) processen, rail en achterland.
 • De (door)ontwikkeling van jouw services. Je beheert en prioriteert de backlog en de roadmap (2-3 jaar vooruit). Je weet hiervoor intern en extern draagvlak te creëren en je stuurt hierbij op waarde. In de roadmap neem je samen met je Tech Lead ook de noodzakelijke technische doorontwikkeling van je service portfolio op.
 • Met behulp van kennis van markt en klant kun jij de klantbehoeften en de complexe vraagstukken vertalen naar business requirements voor (nieuwe/aangepaste) producten en/of diensten. Je ontmoet klanten tijdens bijvoorbeeld een klantpanel en verzamelt samen met de Business Manager veel informatie over de klantbehoeften.
 • Het meebewegen in een DevOps team waarbij jullie als team end-to-end verantwoordelijk zijn voor de services die je hierin aanbiedt.
 • Je neemt deel en deels trek je het groeiprogramma, Rail Connected.

Vereisten

Jij bent onze Product Owner wanneer je

 • Beschikt over een hbo en/of wo werk en denk-niveau.
 • Ervaring in en kennis van ontwikkeling, implementatie en beheer van software in de cloud en affiniteit met business development.
 • Minimaal 2 jaar ervaring hebt opgedaan in een rol als Product Owner binnen een IT-omgeving.
 • Een Agile mindset hebt en je in het bezit bent van relevante certificeringen (o.a. Scrum en Agile).
 • Beschikt over uitstekende commerciële, communicatieve en sociale vaardigheden. Je vindt het leuk om met externe partijen te schakelen.
 • Stressbestendig bent en in staat om in meerdere projecten tegelijk actief te zijn en hierin het overzicht hebt.
 • Een breed takenpakket aan kunt en prioriteiten weet te stellen.
 • Kennis van logistieke en/of railprocessen is een pré.


Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, initiëren ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.

We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.

Keeping things moving

Portbase bestaat 20 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende Port Community Systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 20 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Wil je meer weten over deze vacature of het werken bij Portbase, neem contact op met onze recruiter Shanti via werkenbij@portbase.com


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs. Voor deze vacature staan wij niet open voor een ZZP of tijdelijke invulling.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar