Overslaan naar content

Product Owner

Hybride
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
IT

Functieomschrijving

Highlights

 • Jij bent een startende Product Owner met werkervaring als Business Analist.
 • Als Product Owner in team achterland werk je aan de strategie en uitvoering van de product roadmap.
 • Je weet trends te spotten en te vertalen naar verbeteringen in de ondersteuning van branche processen. Je vertaalt de behoeften in het veld naar requirements.
   

Team Achterland

Dit team ontwikkelt en onderhoudt slimme services voor de weg-, binnenvaart- en spoorsector. Belangrijke stakeholders voor dit team zijn alle vervoerders, containerterminals in de haven en in het achterland. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het onderdeel rail/spoorsector.


Omschrijving van je professionele missie

Als startende Product Owner speel je een belangrijke rol in het doorvertalen van de strategische doelen van Portbase naar de roadmap. Je helpt mee aan de doorontwikkeling van de dienstverlening.


Samen met je collega Product Owner schakel je met terminals, rail operators, tractie leveranciers, Douane, expediteurs en importeurs. Jullie helpen de community om efficiënt en transparant met elkaar samen te werken zodat er zo min mogelijk oponthoud in de havens en daarbuiten is.


Jij wordt omschreven als een netwerker die intern en extern gemakkelijk zijn weg weet te vinden. Je leert snel en bent nieuwsgierig. In de oplossing draait alles om het gemak voor de klant, doordat jullie samen binnen de brede variatie van afnemers de gemene deler weet te vinden. Jij staat stevig in je schoenen en weet interne en externe stakeholders te overtuigen van gemaakte keuzes.


Je werkt samen met de afdeling Business Development en Sales. Je leert snel en hebt binnen no-time door hoe de proposities in dit domein zich door de markt bewegen. Dit doe je door vragen te stellen aan zowel de interne als met je externe stakeholders. Je pakt je moment om de opgedane kennis te analyseren en te gebruiken om de services te verbeteren.


Jij bent onder andere verantwoordelijk voor

 • Het uitdragen en verstevigen van de visie voor de producten en dienstverlening van het domein. 
 • Het volgen van relevante marktontwikkelingen binnen jouw marktsegment. Je zal niet meteen alle kennis in huis hebben, maar je leert snel en je bent gemotiveerd om zo veel mogelijk kennis op te doen.
 • De (door)ontwikkeling van de services. Je beheert en prioriteert de backlog en de roadmap. Je weet hiervoor intern en extern draagvlak te creëren en je stuurt hierbij op waarde.
 • Met behulp van kennis van de markt en de klant kan jij de klantbehoeften en de complexe vraagstukken vertalen naar business requirements voor (nieuwe/aangepaste) producten en/of diensten.
 • Je ontmoet klanten tijdens bijvoorbeeld een klantpanel en verzamelt samen met de Business Manager veel informatie over de klantbehoeften. Je bent een echte nieuwsgierige netwerker.

Vereisten

Jij bent onze Product Owner wanneer je

 • Een beginnend Product Owner bent en je al werkervaring hebt opgedaan als Business Analist.
 • Beschikt over een hbo en/of wo werk en denkniveau. Dit heb je opgedaan door werkervaring of een opleiding.
 • Je bent ambitieus en je bent bezig met je volgende stap.
 • Beschikt over uitstekende commerciële, communicatieve en sociale vaardigheden. Je vindt het leuk om met externe partijen te schakelen.
 • Stressbestendig bent en in staat om in meerdere projecten tegelijk actief te zijn en hierin het overzicht hebt.
 • Een breed takenpakket aan kunt en prioriteiten weet te stellen.
   

Dit heeft Portbase jou als Product Owner te bieden

 • Salaris volgens beloningsmodel Baarda, waardoor we marktconform, eerlijk en transparant belonen.
 • Eindejaarsuitkering.
 • Vitaliteitsbudget van €250,- per jaar.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, vakantiegeld etc.
 • Kantoor op loopafstand van Station Blaak en De Markthal.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan open voor jouw ideeën.
 • Prettige werksfeer; met o.a. een ontspanningsruimte en maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch of borrel. Koffie van Heilige Boontjes, net als Heilige Boontjes geloven wij in een samenleving waarin iedereen een kans en heerlijke kop koffie verdient.

Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, initiëren ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.

We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services


Keeping things moving

Portbase bestaat 21 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende Port Community Systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 21 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Sollicitatieprocedure

Stap 1: Een van onze recruiters neemt contact met je op.

Stap 2: Een 1e interview bij ons op kantoor met je toekomstige manager en een van onze recruiters Yen of Shanti.

Stap 3: Een online assessment in de vorm van een game die je vanuit huis kan maken in maximaal 30 minuten.

Stap 4: Een 2e interview bij ons op kantoor met een van je belangrijkste stakeholders en een collega uit het team.

Stap 5: Een aanbod.

Stap 6: Je ontvangt je contract en wij starten de pre-employment screening. De screening wordt uitgevoerd door een externe partij.


Wil je meer weten over deze vacature of het werken bij Portbase, neem contact op met een van onze recruiters Shanti of Yen via werkenbij@portbase.com


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs. Voor deze vacature staan wij niet open voor een ZZP of tijdelijke invulling.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar