Portfoliomanager

Job description

Highlights van jouw functie als Portfoliomanager

 • Je wordt de verbinder in het spanningsveld tussen het realiseren van het producten portfolio en de ontwikkeling van de organisatie.
 • Je hebt veel afwisseling qua inhoud, advies en communicatie met jouw stakeholders.
 • Je maakt directe impact op het succes van Portbase.
 • Veel ruimte voor creativiteit, sturing en eigen initiatief.

Omschrijving van je professionele missie

In de groeifase waar wij als organisatie bevinden is het nodig om de volgende stap te gaan maken op het gebied van portfoliomanagement. Jij gaat dit voor ons doen! Wij willen verder professionaliseren. Jij draagt direct bij aan de resultaten en doelstellingen; Nederland de slimste havens van de wereld!

Portfoliomanagement binnen Portbase raakt de gehele organisatie, van strategie tot operatie. Je krijgt als portfoliomanager bij Portbase een coördinerende en bewakende rol ten aanzien van het portfolio zowel procesmatig als inhoudelijk. Je analyseert de voortgang van het portfolio. Je bewaakt en monitort de onderlinge samenhang en afhankelijkheden in het projectportfolio, reageert alert op (onverwachtse) wijzigingen die invloed hebben op het projectenportfolio en escaleert waar nodig. Daarnaast ben jij ook de persoon die nieuwe initiatieven verbindt met onze OGSM.

Je speelt daarnaast een centrale rol in het vormgeven van onze informatiestroom rondom projectvoortgang, financiën en realisatie van strategische doelen. Je stelt de juiste vragen, achterhaalt de nodige informatie, voert analyses uit en geeft adviezen aan al je stakeholders.

Je bent succesvol in je rol als je een duidelijke vertaling maakt van mijlpalen naar projecten (producten portfolio en organisatie), dat deze in jaarplannen worden geborgd en binnen de kaders worden uitgevoerd.


Hoe ziet jouw Portfolio eruit

Je bent verantwoordelijk voor het projecten portfolio, denk hierbij aan de portfolio’s voor de realisatie van onze diensten en de ontwikkeling van Portbase als organisatie.

Jij zorgt voor de totstandkoming van het portfolio jaarplan en voor de samenhang tussen de roadmaps van de teams, je hebt alle afhankelijkheden scherp en zorgt samen met de Agile Lead ervoor dat deze gemanaged worden.


Wie zijn je stakeholders:

Je hebt een centrale rol binnen onze organisatie. Dit betekent dat je het aanspreekpunt wordt voor veel van je collega’s. Denk hierbij aan onze Product Owners, Tech Leads het Leadershipteam, Business Development Managers, Strategie Consultants en Sales Managers.


Dit heeft Portbase jou te bieden

 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Iedere maand salaris; aan het einde van het jaar zelfs twee keer.
 • Een flexibele werkplek vanuit jouw eigen huis; een werkplek voorzien van de noodzakelijke tools.
 • De mogelijkheid om je werk en privé situatie zo optimaal mogelijk te combineren. Na je virtuele meeting(s) neem je even een break om de hond uit te laten of je pakt de mogelijkheid om vóór 17.00 uur nog even een uurtje sportief aan de slag te gaan.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, net als met het projectenportfolio heb jij de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan ervoor open. Sterker nog we zoeken een Portfoliomanager die met veel nieuwe ideeën en een frisse kijk aan de slag gaat!
 • Het wij-gevoel, we organiseren waar het kan activiteiten met je team maar ook bedrijf breed om je onderdeel te laten voelen van Portbase.
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • Goede secundaire voorwaarden; reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.

Job requirements

Wij zoeken jou, Portfoliomanager, als je ons kan verrijken met:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld in de richting van IT of bedrijfskunde)
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van projectmanagement & portfoliomanagement.
 • Ervaring binnen een IT-bedrijf (pre).
 • De skills en sensitiviteit om de juiste belangen te herkennen en deze te behartigen.
 • Weet hoe je klinkende resultaat weet te bereiken.
 • Kennis en ervaring bij een organisatie met een groot IT of digitale component.
 • Excellente communicatieve vaardigheden, jij bent een kei in stakeholdermanagement op alle niveaus.


Be smart. Join us.

Het doel: “Het voorspelbaar, efficiënt en effectief ontwikkelen van betrouwbare IT-oplossingen met zoveel mogelijk klantwaarde op een modern technologisch platform voor boven gemiddeld complexe logistieke processen”. We zijn ambitieus. We zijn een multi sided platform en werken hard aan nieuwe diensten en innovatie. Op dat gebied hebben we al zaken gerealiseerd maar is nog veel winst te behalen. Be smart. Join us!


Over Portbase

In de havenlogistiek is communicatie essentieel. Een veelvoud aan organisaties moet gezamenlijk lading door de ketens heen vervoeren en overdragen aan opvolgende spelers in het proces. Portbase, dochter van de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam, zorgt er als IT bedrijf voor dat alle partijen in de haven met elkaar in verbinding staan. Van rederij tot achterlandvervoerder en van Douane tot verlader. Al deze partijen zijn verbonden op het Port Community Systeem en delen actief data met elkaar. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.