Skip to content

Marketing Communicatie Adviseur

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandMarketing & Sales

Functieomschrijving

Ben jij de hands-on Marketing & Communicatie Adviseur die graag zelfstandig projecten oppakt en weet jij goed overzicht te behouden? Dan is deze rol wellicht geschikt voor jou!


Highlights als Marketing Communicatie Adviseur bij Portbase

 • Je bent verantwoordelijk voor alle klantcommunicatie: van plan tot executie.
 • Je bent sparringspartner voor diverse teams.
 • Je draagt bij aan data driven Marketing.
 • Je komt in een betrokken team waarin prestatie, vrijheid en plezier voorop staan.


Jouw plek bij Portbase

In Nederland neemt Portbase een unieke plek in. Portbase is namelijk dé centrale ingang voor de digitale havenlogistiek. We verbinden marktspelers, kennen hun belangen en verbeteren samen de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse havens.


Om onze concurrentiepositie te verbeteren willen wij onze relevante en onderscheidende boodschap communiceren. Kijk jij door ogen van onze klant? Wil jij onze (toch wel bijzondere) verhalen vertellen aan onze (potentiële) klanten? En denk jij vanuit de ontvanger van onze boodschappen? Lees dan vooral verder!


Bij Portbase kom je te werken in Team Marketing, onderdeel van de afdeling Commercie. Wij zijn een betrokken, enthousiast en gezellig team van 7 gedreven professionals. 


Wat wordt jouw missie als Marketing Communicatie Adviseur?

In jouw rol werk je nauw samen met onze Business managers (die verantwoordelijkheid hebben voor diverse domeinen en bijbehorende services). Voor de aan jou toegewezen aandachtsgebieden adviseer je hen op de inzet van alles wat komt kijken bij marketing & communicatie. Van strategie tot en met realisatie.


In co-creatie met je collega’s stel je bijvoorbeeld marketingplannen op en ontwikkel je commerciële proposities. Je initieert én realiseert vervolgens jouw eigen (online) campagnes, organiseert evenementen, creëert (online) content en schrijft onderscheidende teksten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het monitoren en rapporteren over de resultaten van jouw campagnes.


Kortom, je bent verantwoordelijk voor het hele proces: je bedenkt, creëert, overlegt, structureert, monitort, evalueert, rapporteert én verbetert jouw campagnes continu. Dit alles vanuit heldere vooraf gedefinieerde doelstellingen.


Dit heeft Portbase jou te bieden

 • Een flexibele werkplek op loopafstand van Station Blaak en De Markthal.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open.
 • Prettige werksfeer; met een ontspanningsruimte, maandelijks een verzorgde gezamenlijk lunch/borrel.
 • Innovatieve werkomgeving; wij zijn “fast followers”, zodra er adoptie is van nieuwe technologie volgt Portbase als “early adopter” kort daarop.
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Een vaste eindejaarsuitkering

Vereisten

We zoeken jou als je ons kan verrijken met

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van Marketing én Communicatie en content creatie, bij voorkeur opgedaan binnen een B2B in de (digitale) havenlogistiek.
 • Ervaring met propositieontwikkeling en campagnes B2B.
 • Basiskennis van online marketing, denk aan Google Analytics, SEO;
 • Ervaring met e-mailmarketing en eventueel marketing automation processen;
 • Een eigenwijze, vindingrijke persoonlijkheid. Je bent ondernemend, enthousiast, creatief en handelt altijd vanuit de behoefte van jouw klant op een data gedreven wijze;
 • Steengoed stakeholder management, je bent een echte netwerker en teamspeler;
 • Een flexibele werkhouding.

Ervaring in de logistiek, maritieme sector en/of haven gerelateerde industrie is een must.


Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, starten ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.
We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 140 miljoen transacties per jaar via 40 verschillende services.

Keeping things moving

Portbase bestaat 20 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende port community systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van ketenbrede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 20 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs.

of