Skip to content

Marketing Communicatie Adviseur

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandMarketing & Sales

Functieomschrijving

Highlights

 • Je bent verantwoordelijk voor alle klantcommunicatie: van plan tot executie.
 • Je bent sparringspartner voor diverse teams binnen Portbase.
 • Je draagt bij aan data driven Marketing.
 • Je komt in een betrokken team waarin prestatie, vrijheid en plezier voorop staan.


Omschrijving van je professionele missie

Bij Portbase zijn we de drijvende kracht achter de logistieke sector. Als nationaal knooppunt voor informatie en communicatie in de Nederlandse havens, verbinden we meer dan 5.000 bedrijven en 25.000 gebruikers om de logistieke processen soepel te laten verlopen. Onze merkbelofte is daarom ook niet voor niets Keeping Things Moving.


Als Marketing Communicatie Adviseur ga je aan de slag binnen het Marketing team, onderdeel van de afdeling Commercie. Wij zijn een betrokken en enthousiast team van 7 gedreven professionals. 


Wat doe je precies als Marketing Communicatie Adviseur

In jouw rol werk je nauw samen met onze Business managers. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor onze verschillende digitale producten. Voor de aan jou toegewezen aandachtsgebieden adviseer je hen op de inzet van alles wat komt kijken bij marketing & communicatie. Van strategie tot en met realisatie.


Je stelt marketingplannen op en zorgt samen met collega’s voor de uitvoering daarvan. Dit doe je op basis van het jaarplan en klantinzicht. Samen met multidisciplinaire teams binnen Portbase werk je aan strategische programma’s, waarvoor je (online) campagnes en evenementen initieert en realiseert. Je bent verantwoordelijk voor alle klantcommunicatie, je bewaakt de communicatiekalender en creëert relevante content die aansluit bij jouw doelgroep. Je bent verantwoordelijk voor het hele proces: je bedenkt, creëert, overlegt, structureert, monitort, evalueert, rapporteert én verbetert jouw campagnes continu. Dit alles vanuit heldere vooraf gedefinieerde doelstellingen.


Wat biedt Portbase

 • Een flexibele werkplek op loopafstand van Station Blaak en De Markthal. Bij Portbase werken wij hybride.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • PKE’s (Portbase Knowledge Exchange); interactieve kennissessies.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief.
 • Prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • Prettige werksfeer; met een ontspanningsruimte, maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch/borrel.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijke tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Goed jaarsalaris; inclusief een 13e maand.

Vereisten

We zoeken jou als je ons kan verrijken met

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van Marketing én Communicatie en contentcreatie, bij voorkeur opgedaan binnen een B2B in de (digitale) havenlogistiek;
 • Ervaring met propositieontwikkeling en campagnes;
 • Basiskennis van online marketing, denk aan Google Analytics, SEO;
 • Ervaring met e-mailmarketing en eventueel marketing automation processen;
 • Een eigenwijze, vindingrijke persoonlijkheid. Je bent ondernemend, enthousiast, creatief en handelt altijd vanuit de behoefte van jouw klant op een data gedreven wijze;
 • Steengoed stakeholder management, je bent een echte netwerker en teamspeler;
 • Een flexibele werkhouding.

Ervaring of affiniteit met logistiek, de maritieme sector en/of haven gerelateerde industrie is een duidelijke pré.


Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, starten ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.


We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 140 miljoen transacties per jaar via 40 verschillende services.


Keeping things moving

Portbase bestaat 20 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende port community systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van ketenbrede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 20 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs.


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar