Overslaan naar content

Marketing Communicatie Adviseur

Hybride
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Marketing & Sales

Functieomschrijving

Ben jij de hands-on Marketing & Communicatie Adviseur die graag zelfstandig projecten oppakt en weet jij goed overzicht te behouden? Dan is deze rol wellicht geschikt voor jou!


Highlights van jouw functie als Marketing Communicatie Adviseur

• Als Marketing Communicatie Adviseur speel je een cruciale rol in het communiceren van onze relevante en onderscheidende boodschap aan (potentiële) klanten.

• Je focust op het perspectief van de ontvanger en zet de klant centraal.

• Je verbindt diverse marktspelers, begrijpt hun belangen en werkt samen aan het versterken van de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse havens.


Omschrijving van je professionele missie als Marketing Communicatie Adviseur

In jouw rol werk je nauw samen met onze Business managers (die verantwoordelijkheid hebben voor diverse domeinen en bijbehorende services). Voor de aan jou toegewezen aandachtsgebieden adviseer je hen op de inzet van alles wat komt kijken bij marketing & communicatie. Van strategie tot en met realisatie.


In co-creatie met je collega’s stel je bijvoorbeeld marketingplannen op en ontwikkel je commerciële proposities. Je initieert én realiseert vervolgens jouw eigen (online) campagnes, organiseert evenementen, creëert (online) content en schrijft onderscheidende teksten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het monitoren en rapporteren over de resultaten van jouw campagnes.


Kortom, je bent verantwoordelijk voor het hele proces: je bedenkt, creëert, overlegt, structureert, monitort, evalueert, rapporteert én verbetert jouw campagnes continu. Dit alles vanuit heldere vooraf gedefinieerde doelstellingen.


Dit heeft Portbase jou als Marketing Communicatie Adviseur te bieden

 • Salaris volgens beloningsmodel Baarda, waardoor we marktconform, eerlijk en transparant belonen naar toegevoegde waarde en een 13e maand;
 • Voortdurend leren en ontwikkelen met de Portbase Academy, ons uitgebreide leerplatform;
 • Vitaliteitsbudget van €250,- per jaar.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, vakantiegeld etc.
 • Kantoor op loopafstand van Station Blaak en De Markthal.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan open voor jouw ideeën.
 • Prettige werksfeer; met o.a. een ontspanningsruimte en maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch of borrel. Koffie van Heilige Boontjes, net als Heilige Boontjes geloven wij in een samenleving waarin iedereen een kans en heerlijke kop koffie verdient.
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.

Vereisten

We zoeken jou als je ons kan verrijken met

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van Marketing én Communicatie, bij voorkeur opgedaan binnen een B2B in de (digitale) havenlogistiek.
 • Ervaring met propositieontwikkeling en campagnes B2B.
 • Basiskennis van online marketing, denk aan Google Analytics, SEO;
 • Kennis van contentmarketing, e-mailmarketing en marketing automation processen;
 • Een eigenwijze, vindingrijke persoonlijkheid. Je bent ondernemend, enthousiast, creatief en handelt altijd vanuit de behoefte van jouw klant op een data gedreven wijze;
 • Steengoed stakeholder management, je bent een echte netwerker en teamspeler;
 • Een flexibele werkhouding;
 • Ervaring in de logistiek, maritieme sector en/of haven gerelateerde industrie is een pré.


Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, starten ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.


We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 140 miljoen transacties per jaar via 40 verschillende services.

Keeping things moving

Portbase bestaat 21 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende Port Community Systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 21 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Sollicitatieprocedure

Stap 1: Een van onze recruiters neemt contact met je op.

Stap 2: Een 1e interview bij ons op kantoor met je toekomstig leidinggevende en één van onze recruiters.

Stap 3: Een online assessment in de vorm van een game die je vanuit huis kan maken in maximaal 30 minuten.

Stap 4: Een 2e interview bij ons op kantoor met de ; je directe collega; Marketing Communicatie Adviseur en een collega van Sales.

Stap 5: Een aanbod.

Stap 6: Je ontvangt je contract en wij starten de pre-employment screening. De screening wordt uitgevoerd door een externe partij.


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar