Overslaan naar content

Marketing Automation Specialist

Hybride
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Marketing & Sales

Functieomschrijving

Highlights:

 • Breng ons Marketo based marketing automation platform naar een hoger niveau.
 • Combineer creativiteit en datavaardigheden om journeys te optimaliseren
 • Je analyseert de statistieken en stimuleert het commerciele team voor succesvolle campagnes


Omschrijving van je professionele missie

Als Marketing Automation Specialist ben je verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken en het aanjagen van de online journeys. Het opstellen en uitvoeren van de funnel voor de verschillende doelgroepen is jouw domein. Jij hebt een belangrijke rol in het opzetten en managen van campagnes en werkt daarvoor samen met marketingcommunicatie adviseurs, marketing specialisten en andere betrokkenen zoals Sales, IT architecten, business managers en meer.


Jij bent dé regisseur van onze marketing automation oplossing en wordt gezien als een spin het web, die de klantreis bijhoudt en optimaliseert. Jij bepaalt mede de strategie die bijdraagt aan het behalen van onze doelstellingen. Waarbij je met geautomatiseerde e-mailcampagnes inzet om zowel klanten te winnen als te behouden. Naast het opzetten en optimaliseren van e-mailcampagnes, analyseer je de resultaten uit content en online campagnes en stuur je bij waar nodig met collega’s.


Met jouw kennis van en ervaring in digitale strategie, online marketing frameworks, CRM-systemen en marketingtechnologie help jij stakeholders bij een succesvolle opzet en inrichting van hun campagnes en klantreizen. Dit varieert van naamsbekendheidcampagnes tot en met het op juiste wijze communiceren over release notes.


Als Marketing Automation Specialist ga je aan de slag binnen het Marketingcommunicatie team, onderdeel van de afdeling Commercie. Wij zijn een betrokken en enthousiast team van 7 gedreven professionals. 


Wat doe je precies als Marketing Automation Specialist

 • Je hebt een strategische visie op digitaal klantcontact en weet welke rol digital marketing daarin vervult;
 • Je bent een strategische gesprekspartner die makkelijk verbinding maakt en complexe zaken simpel kan verwoorden. Hierdoor neem je de organisatie mee in jouw denkwijze, door te schakelen op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau;
 • Je denkt vanuit de klant en weet hoe je klant moet winnen en behouden;
 • Je monitort en beheert onze marketing automation oplossing, zodat de datahygiëne op orde blijft en deze maximaal presteert.
 • Je ondersteunt je Marketingteamleden met het behalen van hun communicatiedoelstellingen, door ze mee te nemen in de verschillende mogelijkheden van digital marketing;
 • Je bent in staat om te denken in processen en deze om te zetten in geautomatiseerde campagnes/flows. Je zorgt voor nieuwe ideeën om het contact met (potentiële) klanten te verbeteren of uit te breiden;


Wat biedt Portbase

 • Een flexibele werkplek op loopafstand van Station Blaak en De Markthal. Bij Portbase werken wij hybride.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • PKE’s (Portbase Knowledge Exchange); interactieve kennissessies.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief.
 • Prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • Prettige werksfeer; met een ontspanningsruimte, maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch/borrel.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijke tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Goed jaarsalaris; inclusief een 13e maand.

Vereisten

We zoeken jou als je ons kan verrijken met

 • Hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring, waarvan minimaal 3 jaar ervaring in een adviserende (marketing automation) rol;
 • Kennis van functionaliteiten van tooling voor marketing automation, content management en/of analytics;
 • Ervaring in Adobe Marketo of Hubspot is een pré;
 • Energie krijgen van conversieoptimalisatie vaardigheden, zoals copywriting en het beoordelen, toetsen en redigeren van teksten en verder te ontwikkelen;
 • Je bent sterk in het Nederlands en in het Engels.


Sollicitatieprocedure

Stap 1: Een van onze recruiters neemt contact met je op.

Stap 2: Een 1e interview bij ons op kantoor met je toekomstige leidinggevende; Manager Marketing en met één van onze recruiters.

Stap 3: Een online assessment in de vorm van een game die je vanuit huis kan maken in maximaal 30 minuten.

Stap 4: Een 2e interview bij ons op kantoor met je toekomstige collega; Content Specialist en een collega van onze Business & Relations Communication team.

Stap 5: Een aanbod.

Stap 6: Je ontvangt je contract en wij starten de pre-employment screening. De screening wordt uitgevoerd door een externe partij.


Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, starten ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.


We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele haven community. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 140 miljoen transacties per jaar via 40 verschillende services.


Keeping things moving

Portbase bestaat 21 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende port community systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 21 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als haven community zijn we in beweging. Letterlijk.


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs. Voor deze vacature staan wij niet open voor een ZZP of tijdelijke invulling.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar