Skip to content

Data Analytics Engineer

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandIT

Functieomschrijving

Highlights

 • Je hebt direct impact op trending topics binnen de grootste havenlogistiek van Europa. 
 • Je krijgt de mogelijkheid om jouw visie op Data Analytics in de praktijk te brengen en verder te ontwikkelen.
 • Je begeleidt, faciliteert en inspireert Portbase en de havencommunity om het potentieel van data te benutten.

Omschrijving van je professionele missie

Als Data Analytics Engineer vind jij het leuk om het hele proces van de data flow te beheersen. Dat komt goed uit wanneer je aan de slag gaat met het bouwen van zowel data-pipelines als dashboards voor Portbase. Doordat je onderzoekend bent en een drive hebt om dingen te leren en beter te maken, zoek je actief naar mogelijkheden om continu te blijven verbeteren.

Het team waarin je komt te werken heeft net een succesvolle migratie naar Databricks Lakehouse achter de rug en is klaar voor de toekomst. Het team is klaar om nog meer data-bronnen te ontsluiten en het potentieel van data te benutten. De ene dag werken wij met interne data om de klantbeleving te optimaliseren, de andere dag bouwen wij een dashboard om de havenlogistiek efficiënter te maken.
    

Je werkt met de nieuwste technieken in AWS en er is veel ruimte om zelf in te vullen. Power BI, DAX, SQL, Python/Pyspark. Er is genoeg ruimte om te leren en op gebied van streaming data, Machine Learning, real time dashboarding en andere AI-toepassingen. Alles om de waarde uit de data te halen!

Het Data Analytics team bestaat uit een Product Owner, Tech Lead, Data Analytics engineers en een Analytics Translator. Als centraal team binnen Portbase zijn wij van alle markten thuis. Wij ontwikkelen zelf dataproducten en dashboards, ondersteunen self-service analytics en bouwen samen met andere teams aan analytics oplossingen voor de havencommunity.

Voor deze rol zijn wij opzoek naar een kandidaat die ons met name aanvult op het bouwen van dashboards in Power BI maar ook graag aan de slag gaat met data ontsluiten, preparatie en kennis heeft van data modelleren.

Vereisten

We zoeken jou als je ons kan verrijken met

 • Ervaring met het bouwen van Power Bi dashboards.
 • Ervaring met ETL en dimensioneel modeleren.
 • Ervaring met het bouwen van data pipelines; in Python of SQL.
 • Ervaring met Databricks is een pré.
 • Ervaring met streaming data is een pré (zeker gezien de de toekomst).
 • Interesse in gebruik van AWS Cloud Services (bijv S3, IAM, EC2).
 • Interesse/ervaring in toepassen van Machine Learning.
 • Een agile mindset en de wens om te werken in een DevOps cultuur.
 • Analytisch denkvermogen om problemen te kunnen analyseren binnen het complexe domein van Portbase. Dit heb je opgedaan door een opleiding en/of werkervaring.
 • Sterke vaardigheden op het gebied van proces- en stakeholdermanagement.

Dit heeft Portbase jou te bieden

 • Een flexibele werkplek op loopafstand van Station Blaak en De Markthal. Bij Portbase werken wij hybride.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • PKE’s (Portbase Knowledge Exchange); interactieve kennissessies.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief.
 • Prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • Prettige werksfeer; met een ontspanningsruimte, maandelijks een verzorgde gezamenlijk lunch/borrel.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Goed jaarsalaris; inclusief een 13e maand.

Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, initiëren ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.

We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.

Keeping things moving

Portbase bestaat 21 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende Port Community Systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 20 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.

Sollicitatieprocedure

Stap 1: Een van onze recruiters neemt contact met je op.

Stap 2: Een 1e interview bij ons op kantoor met je toekomstige manager en een van onze recruiters Yen of Shanti.

Stap 3: Een online assessment in de vorm van een game die je vanuit huis kan maken in maximaal 16 minuten.

Stap 4: Een 2e interview bij ons op kantoor met een van je belangrijkste stakeholders en een collega uit het team.

Stap 5: Een aanbod.

Stap 6: Je ontvangt je contract en wij starten de pre-employment screening. De screening wordt uitgevoerd door een externe partij.


Wil je meer weten over deze vacature of het werken bij Portbase, neem contact op met een van onze recruiters Shanti of Yen via werkenbij@portbase.com

Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs. Voor deze vacature staan wij niet open voor een ZZP of tijdelijke invulling.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar