Skip to content

Consultant Strategie & Innovatie

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandStrategy & Innovation

Functieomschrijving

Highlights van jouw functie

Als Consultant Strategie & Innovatie maak je onderdeel uit van het Portbase van de toekomst.

 • Je vormt op basis van eigen onderzoek een visie en strategie over de haven, logistiek en Portbase.
 • Je ontwikkelt zelfstandig een visie en strategie waarmee je het management team van adviezen voorziet.
 • Je beschikt over consultancy ervaring aangevuld met ervaring in de logistiek en het overheidsdomein.

Omschrijving van je professionele missie

Als Consultant Strategie & Innovatie heb je de verantwoordelijkheid voor het overzicht over de trends en ontwikkelingen binnen verschillende thema’s zoals de logistieke supply chain. De verwachting hierbij is dat je de vertaalslag weet te maken naar de invloed van huidige ontwikkelingen op de haven van de toekomst. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen verrijk je jouw kennis met onderzoek. Onder andere door middel van seminars, het houden van interviews met stakeholders en het volgen van artikelen. Vervolgens vertaal je jouw kennis naar concrete invloeden op de haven, logistiek en Portbase. Hierbij is het jouw verantwoordelijkheid data te vertalen naar een visie en advies. Daarbij is het belangrijk dat je de nodige kennis en netwerk in het (maritiem) logistiek domein met je meebrengt.

Als Consultant Strategie & Innovatie ben je verantwoordelijk voor het voorzien van de juiste adviezen aan het management team. Hierbij wordt onder andere een inschatting van de impact van verschillende onderdelen op de organisatie verwacht.

In deze functie werk je samen met zowel interne- als externe stakeholders. Hieronder vallen strategische adviesraden van rederijen, terminals, expediteurs en vervoerders. Een andere primaire stakeholder is de verantwoordelijke voor digitale transformatie bij de Port of Rotterdam en diverse strategische relaties in het overheidsdomein. Je werkt aan het opbouwen en onderhouden van deze relaties.

Je team bestaat uit andere consultants en wordt aangestuurd door de Director Strategy & Innovation. Voor het team zijn wij op zoek naar een echte teamspeler met een scherpe en kritische blik op zaken.

Dit heeft Portbase jou nog meer te bieden

 • Een flexibele werkplek op loopafstand van Station Blaak en De Markthal. Bij Portbase werken wij hybride.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • PKE’s (Portbase Knowledge Exchange); interactieve kennissessies.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief.
 • Prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • Prettige werksfeer; met een ontspanningsruimte, maandelijks een verzorgde gezamenlijk lunch/borrel.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Goed jaarsalaris; inclusief een 13e maand.

Vereisten

Wij zoeken in jou als Consultant Strategie & Innovatie

 • Ervaring met digitalisering in de haven en (maritiem) logistiek.
 • Affiniteit met het overheidsdomein, zowel nationaal als binnen de EU.
 • Analytisch vermogen om de trends en ontwikkelingen te volgen en op basis daarvan een oordeel te kunnen vormen.
 • Consultancy skills. Minstens 5 jaar ervaring met onderzoek, analyseren en adviseren op strategisch niveau.
 • Een sterk zelf organiserend- en overtuigingsvermogen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, starten ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.
We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele haven community. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 140 miljoen transacties per jaar via 40 verschillende services.

Keeping things moving

Portbase bestaat 20 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende port community systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 20 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als haven community zijn we in beweging. Letterlijk.

Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs. Voor deze vacature staan wij niet open voor een ZZP of tijdelijke invulling. 

of