Skip to content

Business Manager Bezoek Schip

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandBusiness & Operations

Functieomschrijving

Hoogtepunten van jouw functie als Business Manager Bezoek Schip

 • Als Business Manager sta je direct in contact met een grote diversiteit aan klanten in de havenlogistiek.
 • Je krijgt de verantwoordelijkheid voor ons product en je werkt mee aan innovatieprojecten.
 • Je deelt je functie in zoals jij denkt dat je het effectiefst bent; dit geldt voor werktijden, prioriteiten en werklocatie.
 • Een verscheidenheid aan doorgroeimogelijkheden binnen Portbase.

Omschrijving van je professionele missie als Business Manager Bezoek Schip

Als Business Manager ben je intern en extern het aanspreekpunt voor het service portfolio binnen het domein. Van de lancering van nieuwe services en implementaties bij klanten tot en met onderhoud en in samenwerking met de Product Owner het door ontwikkelen ervan; het is allemaal jouw verantwoordelijkheid. 

Jij bent de kennishouder van diverse services. Je borgt de klanttevredenheid voor deze services door voor jouw klanten een optimale klantervaring te faciliteren. Je doet dit door proactief je services te monitoren, data te interpreteren en in context te plaatsen. Deze inzichten vertaal je naar verbetervoorstellen.

In je functie als Business Manager werk je nauw samen met andere collega’s binnen Portbase vanuit de afdelingen Sales, Marketing, Integratie Specialisten en Customer Service. Daarnaast werk je op dagelijkse basis samen met jouw team, dat bestaat uit een Product Owner, Software Engineers en Business Analist.

Als Business Manager ken je jouw domein en product portfolio van binnen en van buiten en zorg je voor optimalisatie van de waarde van de services binnen jouw domein. Je bent een waardevolle gesprekspartner voor jouw interne en externe stakeholders, waaronder cargadoors en terminals, maar ook Havenmeesters, de Douane en brancheorganisaties. Naar aanleiding van vernieuwing en professionalisering van Service Management binnen Portbase bespreek en bewaak je de service levels van je portfolio. Je adviseert klanten en de organisatie over het gebruik en de (door)ontwikkeling van de services binnen het domein Bezoek Schip. Deze klantbehoeften vertaal jij naar business requirements.

Daarnaast verwachten we van jou dat je met enthousiasme de relevante marktonwikkelingen binnen jouw marktsegment volgt en vertaalt naar kansen voor Portbase door mee te werken aan innovatieprojecten.

Dit heeft Portbase jou nog meer te bieden

 • Kantoor op loopafstand van Station Blaak en De Markthal.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open.
 • Prettige werksfeer; o.a. een ontspanningsruimte, maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch of borrel.
 • Innovatieve werkomgeving; wij zijn “fast followers”, zodra er adoptie is van nieuwe technologie volgt Portbase als “early adopter” kort daarop.
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Goed jaarsalaris; inclusief een 13e maand.

Vereisten

We zoeken jou als Business Manager je ons kan verrijken met

 • Analytisch denkvermogen (hbo niveau) om problemen te kunnen analyseren binnen het complexe domein van Portbase.
 • Minimaal 2 jaar ervaring in het managen van klanten en interne stakeholders.
 • Een agile mindset en de wens om te werken in een DevOps cultuur.
 • Een sterk organiserend vermogen en resultaatgerichtheid.
 • Stressbestendigheid en het vermogen om in meerdere projecten tegelijk actief te zijn.
 • Een zelfsturend karakter en de skills om prioriteiten te stellen.
 • Een klantgerichte instelling en een data-driven mindset.
 • Kennis van douaneprocessen is een pré.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een must.

Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, initiëren ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.

We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.

Keeping things moving

Portbase bestaat 20 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende Port Community Systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 20 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs.


of