Overslaan naar content

Business Analist

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandIT

Functieomschrijving

Als Business Analist bij Portbase kan je een groot verschil maken en fungeer je als spin het web tussen het bedrijfsleven en het team. Je vindt het belangrijk betrokken te worden binnen de organisatie.


Jij wordt omschreven als een netwerker die intern en extern gemakkelijk je weg weet te vinden. In jouw oplossing draait alles om het gemak voor de klant, doordat je binnen de brede variatie van afnemers de gemene deler weet te vinden. Jij staat stevig in je schoenen en weet interne en externe stakeholders met data en praktijk cases te overtuigen van gemaakte keuzes.

Als Business Analist binnen een Agile Scrum omgeving ben je onmisbaar, doordat je

 • Met de juiste vragen bedrijfsprocessen van end-to-end weet te doorgronden, visualiseren en presenteren;
 • Contacten onderhoudt binnen een breed gevarieerd netwerk van klanten waar je gekozen oplossingen en aannames snel kunt valideren;
 • Klanten ondersteunt bij complexe vraagstukken;
 • Trends weet te spotten en vertaalt naar verbeteringen in ondersteuning van (bestaande) branche processen;
 • Samen met de Product Owner vertaal je de behoeften in het veld naar requirements en een backlog voor software ontwikkelaars. Je draagt bij aan de totstandkoming van de visie.

Dit heeft Portbase jou te bieden

 • Een flexibele werkplek op loopafstand van Station Blaak en De Markthal. Bij Portbase werken wij hybride.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, jij hebt de regie, wij faciliteren.
 • PKE’s (Portbase Knowledge Exchange); interactieve kennissessies.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief.
 • Prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • Prettige werksfeer; met een ontspanningsruimte, maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch/borrel.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijke tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Goed jaarsalaris; inclusief vakantiegeld en een 13e maand.

Vereisten

Jij bent onze Business Analist als je ons kan verrijken met

 • Met hbo werk- en denkniveau dit heb je opgedaan door een opleiding en/of werkervaring.
 • Ervaring in een rol als Business Analist binnen softwareontwikkeling.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je kunt een breed takenpakket aan en weet onder druk prioriteiten te stellen.
 • Een klantgerichte instelling.

Over Portbase

We opereren als IT-bedrijf en als logistiek dienstverlener. We zijn beiden en dat maakt ons sterk. We kennen de markt, de spelers en hun belangen. We brengen partijen samen, initiëren ketenafspraken en werken samen aan oplossingen die de Nederlandse havens en hun supply chains aantrekkelijk maken voor bedrijven die goederen via Europa willen vervoeren.

We luisteren aandachtig naar alle partijen in de logistieke keten. Van rederij tot terminal, van chauffeur tot douanier: alle schakels in de keten hebben hun eigen uitdaging. We werken dan ook voor de gehele havencommunity. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.

Keeping things moving

Portbase bestaat 21 jaar en daar zijn we trots op. Wat ooit begon met de opdracht om papierwerk te digitaliseren, is uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende Port Community Systemen van de wereld en een verbindende factor tussen alle havenpartners.

Ook in de toekomst zullen we het voortouw blijven nemen in het ontwikkelen van keten brede digitale oplossingen om integrale dienstverlening eenvoudiger en veiliger te maken. Als er één ding is dat we hebben geleerd in de afgelopen 21 jaar dan is het dat we niet stil kunnen staan. Als havencommunity zijn we in beweging. Letterlijk.


Sollicitatieprocedure

Stap 1: Een van onze recruiters neemt contact met je op.

Stap 2: Een 1e interview bij ons op kantoor met twee key stakeholders uit het team.

Stap 3: Een online assessment in de vorm van een game die je vanuit huis kan maken. 

Stap 4: Een 2e interview bij ons op kantoor met je toekomstige manager en de recruiter.

Stap 5: Een aanbod.

Stap 6: Je ontvangt je contract en wij starten de pre-employment screening. De screening wordt uitgevoerd door een externe partij.

Wil je meer weten over deze vacature of het werken bij Portbase, neem contact op met een van onze recruiters Shanti via werkenbij@portbase.com


Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Als ons dat niet lukt, nemen wij de stap om een bureau in te schakelen om ons daarbij te helpen. Acquisitie stellen wij daarom niet op prijs. Voor deze vacature staan wij niet open voor een ZZP of tijdelijke invulling.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar