Junior MarCom Adviseur

Job description

Highlights van jouw functie als Junior MarCom Adviseur:

 • Je bent actief betrokken bij én onderdeel van een compleet nieuwe data gedreven marketing & communicatieafdeling met ambitie.
 • Je ontwikkelt en realiseert heldere en eenduidige productcommunicatie uitingen voor en over al onze diensten.
 • Je denkt continue vanuit de klant en hoe we hen slim en effectief kunnen informeren over onze diensten.


Omschrijving van je professionele missie als Junior MarCom Adviseur:

Team Marketing neemt een belangrijke positie in bij Portbase. En Portbase neemt in Nederland een unieke plek in. Portbase is namelijk dé centrale ingang voor digitale havenlogistiek. We verbinden marktspelers, kennen hun belangen en verbeteren samen de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse havens. Als Junior MarCom Adviseur, help je ons door het uitwerken én toepassen van heldere en eenduidige productcommunicatie voor al onze diensten te bedenken én in te vullen. Doormiddel van jouw inzet en creativiteit, zie je verbeter kansen, weet je ons te verrassen op basis van je inhoudelijke vakkennis, positieve energie en scherpe analyses. Oftewel, ga jij ons helpen om van de Nederlandse haven community - en daarmee de havens - de slimste van Europa te maken?


Als Junior MarCom Adviseur ben je verantwoordelijk voor het helder en eenduidig communiceren over al onze diensten en services. Als operationele duizendpoot ondersteun jij dan ook graag jouw collega’s. Je denkt mee vanuit de klant. Je draagt niet alleen zorg voor het tijdig opstellen en plaatsen van de juiste productwijzingen of product-updates bij nieuwe releases, maar ook je denkt ook na over bijv. de juiste Q&A’s. In deze rol help je mee met het up-to-date houden van diverse online supportomgevingen. Je stelt (deel)communicatieplanningen op, draagt zorg voor de juiste interne communicatie en ondersteunt je collega’s in het opzetten van (online) campagnes. Zo zet je samen met je collega’s onboarding- en activiteitcampagnes op en creëer je relevante content.  Je wordt onderdeel van een enthousiast en gedreven marketing team (Marketing Manager, Marketing Communicatie Adviseur en Marketing Automation Lead).


Dit heeft Portbase jou nog meer te bieden als Junior MarCom Adviseur:

 • Een flexibele werkplek op loopafstand van Station Blaak en De Markthal; na je lunch wandel je voldaan terug.
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, net als met je code heb jij de regie, wij faciliteren.
 • PKE’s (Portbase Knowledge Exchange); interactieve kennissessies waar je bij wilt zijn.
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open.
 • Briljante werksfeer; o.a. een heuse ontspanningsruimte met tafeltennistafel, maandelijks een verzorgde gezamenlijke lunch en maandelijkse borrels.
 • Innovatieve werkomgeving; wij zijn “fast followers”, zodra er adoptie is van nieuwe technologie volgt Portbase als “early adopter” kort daarop.
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.
 • Iedere maand salaris; aan het einde van het jaar zelfs twee keer.

Job requirements

Jij bent onze Junior MarCom Adviseur als je ons kan verrijken met:

 • Ervaring met het beoordelen én zelf schrijven en redigeren van teksten.
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van marketing en/-of communicatie.
 • Bij voorkeur relevante werkervaring, heeft opgedaan binnen een B2B omgeving (in de logistiek, maritieme sector en/of haven gerelateerde industrie).
 • Sterke en overtuigende communicatievaardigheden, zowel in woord als op schrift.

Daarnaast ben je creatief, houd je overzicht, durf je de juiste vragen te stellen en sta je sterk in je schoenen. Je bent eigenwijs, vindingrijk en durft gemakkelijk op (interne) stakeholders af te stappen. Verder heb je een flexibele werkhouding, ben je ondernemend, enthousiast, proactief en handel je altijd vanuit de behoefte van de klant.

Be smart. Join us.

“Ons doel: “De Nederlandse haven community en daarmee de havens, de slimste van Europa te maken." We zijn ambitieus. We willen onze positie verstevigen en naamsbekendheid vergroten nationaal maar zeker ook Internationaal.” Om dit te bereiken zijn enthousiasmerende en innovatieve marketingcampagnes essentieel. Als Junior MarCom Adviseur ben jij  medeverantwoordelijk voor het vervullen van onze ambitie! Ga jij deze uitdaging aan? Kom ons versterken!


Over Portbase

In de havenlogistiek is communicatie essentieel. Een veelvoud aan organisaties moet gezamenlijk lading door de ketens heen vervoeren en overdragen aan opvolgende spelers in het proces. Portbase, dochter van de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam, zorgt er als IT-bedrijf voor dat alle partijen in de haven met elkaar in verbinding staan. Van rederij tot achterlandvervoerder en van Douane tot verlader. Al deze partijen zijn verbonden op het Port Community Systeem en delen actief data met elkaar. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.