Bedrijfsjurist

Job description

Highlights

Ben jij een pragmatische en daadkrachtige bedrijfsjurist met een brede kennis van het arbeids-, privacy- en ondernemingsrecht? Heb je affiniteit met de haven? Wil je graag werken in een ondernemende omgeving, waar geen dag hetzelfde is? En schakel jij, vanwege uiteenlopende vraagstukken, gemakkelijk tussen de verschillende rechtsgebieden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Jij gaat zelfstandig vormgeven aan de juridische ondersteuning van onze organisatie.
 • Je bent hét aanspreekpunt voor de externe counsels.
 • Mooie work-life-balance


Omschrijving van je professionele missie:

Als Bedrijfsjurist bij Portbase sta je middenin de business en ben je sparringpartner van de directie, het leadershipteam en de diverse afdelingen. Als specialist ben je verantwoordelijk voor de juridische ondersteuning en advisering van de gehele organisatie. Voor collega’s en directieleden bent je het eerste aanspreekpunt als het gaat om juridische vraagstukken. Je adviseert, onderzoekt en komt met accurate oplossingen. Je denkt mee in ondernemerschap en bewaakt de wettelijke kaders waarbinnen geacteerd wordt. Portbase is sterk groeiend wat maakt dat de werkzaamheden op jouw afdeling erg divers zijn en je agenda gaandeweg de dag kan veranderen. Jouw werkzaamheden hebben zowel een uitvoerend als een stevig strategisch karakter, waarin verwacht wordt dat je advies geeft in complexe situaties. 


Met de groei van het Portbase blijven ook jouw functie en verantwoordelijken voortdurend in ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om hierin mee te groeien en je ambities bij ons vorm te geven.


Dit heeft Portbase jou te bieden:

 • Een kantoor op loopafstand van Station Blaak en De Markthal; na je lunch wandel je voldaan terug.
 • Work-life-balance!
 • Performance management; ownership over je eigen ontwikkeling, net als de mensen in je team heb jij de regie, wij faciliteren.
 • PKE’s (Portbase Knowledge Exchange); interactieve kennissessies waar je bij wilt zijn
 • Veel ruimte voor creativiteit, innovatie en eigen initiatief; of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt, wij staan er voor open.
 • Een briljante werksfeer
 • Unieke en prettige cultuur; we werken samen naar één doel waarin we waarde leveren aan de logistieke community. Dit voel je aan alles en merk je in de samenwerking.
 • 26 vakantiedagen; en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Noodzakelijk tools en goede secundaire voorwaarden; laptop, telefoon, reiskostenvergoeding, goede pensioenregeling, etc.

Job requirements

Jij bent onze Bedrijfsjurist als je ons kan verrijken met:

We zijn op zoek naar diegene die de diversiteit aan vraagstukken waardeert, flexibel is en ervan houdt om te schakelen tussen verschillende rechtsgebieden. Daarbij vragen wij van jou:

 • Je bent generalist met een afgeronde universitaire opleiding
 • Een scherpe juridische blik, weet snel tot de kern van het probleem door te dringen, onderhandelt effectief en laat niet alleen mondeling maar ook op papier zien dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Meer dan 5 jaar werkervaring als advocaat, legal counsel of bedrijfsjurist;
 • Een brede juridische interesse en affiniteit met de Nederlands havens;
 • Het nastreven van een hoge kwaliteit van jouw werk en het goed onder druk kunnen presteren;
 • Het proactief meedenken in o.a. het voortdurend verbeteren van onze kwaliteit en efficiëntie.


Be smart. Join us.

Het doel: “Het voorspelbaar, efficiënt en effectief ontwikkelen van betrouwbare IT-oplossingen met zoveel mogelijk klantwaarde op een modern technologisch platform voor boven gemiddeld complexe logistieke processen”. We zijn ambitieus. We zijn een multi sided platform en werken hard aan nieuwe diensten en innovatie. Op dat gebied hebben we al zaken gerealiseerd (denk aan het voorspellen van de vervolgmodaliteit op een terminal en een betrouwbare tijdsindicatie wanneer een schip vertrekt), maar is nog veel winst te behalen. Kom jij ons als bedrijfsjurist helpen om onze ambitie te verwezenlijken?


Over Portbase.

In de havenlogistiek is communicatie essentieel. Een veelvoud aan organisaties moet gezamenlijk lading door de ketens heen vervoeren en overdragen aan opvolgende spelers in het proces. Portbase, dochter van de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam, zorgt er als IT-bedrijf voor dat alle partijen in de haven met elkaar in verbinding staan. Van rederij tot achterlandvervoerder en van Douane tot verlader. Al deze partijen zijn verbonden op het Port Community Systeem en delen actief data met elkaar. Zij werken efficiënter en effectiever door het eenvoudigweg op tijd verwerken van 90 miljoen transacties per jaar via 43 verschillende services.